Folks reaktioner og tips til at håndtere dem.

Som overskriften viser, vil jeg I dette indlæg skrive om folks reaktion på min epilepsi og hvordan jeg håndtere det.
Man kan ikke undgå at møde nye mennesker på et og andet tidspunkt I sit liv, så derfor er man også nødt til at være på at folk kan have spørgsmål.
Min epilepsi viser sig ved absencer/ vender det vide ud af øjnene og det kan godt se ud som om, at jeg ruller med øjnene af det personen siger og jeg derfor bliver misforstået. Den del af det har jeg oplevet rigtig mange gange og jeg har sikkert også mistet nogle bekendtskaber pga det, da jeg ikke er specielt åbent omkring det – med mindre folk spørger ind til det selvfølgelig.
Når folk så spørger hvorfor jeg ruller med øjnene eller hvad er det jeg laver med mine øjne osv. Så fortæller jeg dem selvfølgelig at det er fordi jeg har epilepsi. Efter jeg så har fortalt dem det, har folk ofte nogle spørgsmål, som jeg så også svare på og derefter går alt fint. Jeg har oplevet mange lettelser ved at fortælle dem det, da det godt kan se ret skræmmende ud – har jeg fået af vide. Så mine tips er således:
– Hver åben omkring din epilepsi og fortæl folk hvordan lige din slags epilepsi viser sig.
– Svar på alle spørgsmål de nu kunne have, men gør det så ikke klinikel som muligt
– Lær dig selv alt om din slags epilepsi, både til gavn for dig selv, men så du nemmere kan svare på alle spørgsmål der kunne komme.

Hvis I har nogle spørgsmål til mig er I velkommen til at kommentere nedenunder eller skrive til min mail som er: christy89@live.dk

 

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.