Lorte astma

Var ude på ½ maraton i lørdags.  Troede det vil værre en god tur, de øvrige ture in mente. Men det gik slet ikke med vejrtrækningen. Det gik ikke over i et egentligt anfald, men der blev brugt kræfter på at trække vejret. Så meget at den øverste del af ryggen var øm to dage efter.
Den sidste halvdel af turen gik dog godt. Der kom vejrtrækningen på plads igen, og jeg kunne løbe frit.
Jeg havde dog brugt for mange kræfter så tiden kom ikke under de to timer som var målet. 2 timer og 43 sekunder blev det til. Km tiden var 5.43 min.

Har analyseret på træningen. Den har været intensiv. Og på de lange ture er jeg helt flad de sidste par km, og km tiden kommer et godt stykke over 6 min/km.
Jeg tror musklerne trænger til restituering, og jeg vil derfor holde en pause fra de lange ture i en uge. Dvs korte ture på 5 km, måske en 9-10-11 km i weekenden, næste uge kun op til 5 km og så næste weekend en lang på 23-24 km.
Hvis min teori er rigtig, bør min km tid, alt andet lige, blive hurtigere med den samme indsats.

På de to første 5 km holder det stik.
Mandag 5 km,  km tid 5.45min/km
Onsdag 5 km, km tid 5,28min/km

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.