Angst

Når det rammer – suser gennem kroppen og sætter dit system i alarm. Dit hjerte banker, dine hænder bliver våde, koldsveden starter og du går i panik. Din mave trækker sig sammen i takt med at dit bryst bliver fladt. Du kan se det er irrationelt – men du kan ikke overbevise dig selv om det. Panik. Mere panik. Panik over panik. Du føler, at du intet kan foretage dig – for alt gør dig bange og angst. Selv normale ting. Helt normale hverdags ting, som normalt intet betyder. Noget du normalt bare gør. Det er umuligt. Umuligt at gøre og umuligt at overbevise dig selv om, at der ikke sker noget ved at gøre det. At du ikke bliver syg, at du ikke kaster op, at du ikke dør og at andre ikke dør. Umuligt. Helt umuligt. Du kan bare mærke panikken. Mærke kvalmen, varmen – angsten. Den kan ikke slås ihjel. Den går ikke bare væk. Den er der – og den bliver der. Til konstant at gøre dig dårlig. Forstyrre dig og forhindre dig. Gøre alt umuligt. Forhindre dig i at være social, at lave mad, at spise mad, at handle, at tage bussen, at købe ting, at se fjernsyn. Forhindre dig i at leve. Invaliderende. Fuldt ud invaliderende. Intet andet. Du magter det ikke længere – du vil jo bare gerne være i fred. Være i fred for angsten. Men den indhenter dig uanset hvad du gør. Kædedyne, musik, beroligende – ligegyldigt. Den fanger dig, trækker dig ned i sit mørke hul og holder dig der. Ødelægger dig. Ødelægger dit liv. Du kan intet stille op og det føles som om du dagligt løber flere maratons. Din krop bliver slap – drænet for energi. Du kan ikke sove – for i søvnen er angsten mareridt – og med dem kan man intet stille op. Du kan ikke holde det ud – og den eneste løsning du kan se på alt det her – den må egentlig ikke eksistere. Det går aldrig væk – men bliver ved og bliver værre. Det er forfærdeligt. Du får lyst til at råbe i afmagt og i håb om at nogle kan tage det væk. At nogle kan give dig fred. Få det til at forsvinde.

 

Angst er en af de mest forfærdelige lidelser jeg kender til. Den forhindrer mig i alt det jeg gerne vil. Den ødelægger mig.

4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.